Båtlån


Ta lån med låg ränta, från 4,43% ränta! Klicka här >>

Om Båtlån

Att köpa en båt är en känsla som alltid något som kommer smygande på vårkanten och då ligger det nära till hands med ett båtlån som man kan få från någon av de många olika kreditgivare.

Det finns olika former av båtlån och du kan själv välja om du vill ha fast eller rörlig ränta på ditt båtlån. Något som är extremt viktigt när du tar ett båtlån är att du handlar båten av en godländ båthandlare så att du erhåller garanti osv. Du väljer själv hur mycket pengar du vill låna till att köpa båten och om du skulle vilja sälja den innan du har avbetalat ditt båtlån så brukar detta inte vara några problem utan du amorterar helt enkelt av större summor och förkortar lånetiden på ditt båtlån.
Generellt kan man säga att båtlån oftast är blancolån och således helt utan säkerhet vilket gör att banken inte bryr sig om du verkligen köper en båt eller gör något annat för pengarna. Detta eftersom de ändå inte har möjlighet att tvångsförsälja båten eller nåt annat. Detta gör givetvis att ettt båtlån har vesentligt högre ränta än ett så kallat inteckningslån eftersom risken hos banken blir dyrare, men det är ju något som man får räkna med när man vill skaffa ett båt lån.