Bolån/bo lån


Ta lån med låg ränta, från 4,43% ränta! Klicka här >>

Bolån och Bo lån
Att låna pengar med din bostad som säkerhet är det billigaste sättet du kan låna pengar på. Eftersom du då går in med säkerhet i form av bostad för ditt bolån så kan banken i sin tur minska risken med bolån och således ge dig bättre villkor på ditt bolån. Just bolåneräntan är den ränta som flest folk har koll på eftersom bolåneräntan påverkar så många personer i Sverige och deras boendekostnad. När man talar om bolån och bo lån så menar man ofta de lån som heter bottenlån och topplån och är två beståndsdelar av bolånet. Bottenlån innebär att man kan låna upp till 90% av fastigheten eller bostadsrättens värde och belånar denna i bolånet och somtack för hjälpen får man en lägre ränta på bottenlånet.
När det gäller ett bo lån där man också vill låna pengar för att täcka de sista 10-20% så kan man alltså ta ett topp lån och då är räntan högre på den delen av bolånet eftersom risken blir högre omexempelvis priserna på den underliggande tillgången skulle sjunka. Ett bra tips för dig som funderar mer om bo lån och vad som händer på bolånemarknaden är kolla in Bobevakning där du kan hålla dig uppdaterad på vad som händer på bostadsmarknaden och om bolån. Där ges även förslag på när du behöver binda räntan eller låta den vara fri.

Att ansöka om bolån är som sagt inte så komplicerat om du har tänkt att köpa en bostad i ett attraktivt område med tillväxt. Då kan det vara läge för dig att lägga ned lite extra tid på att kolla runt hos långivare och kreditinstitut om vilka som ger den bästa räntan på bolånet. Du kan spara pengar så att det knakar om det genom att förhandla med olika banker och spela ut deras erbjudande om bo lån mot varandra så att du tillslut hittar det absolut bästa bolånet som passar dig som handsken i samband med bostadsköpet. Gå redan idag till banken och skaffa ett bostadslån.